"Bezpieczeństwo żywnościowe społeczeństwa to nie tylko generalny dostęp do żywności. Ważna jest także jej jakość. Pożywienie powinno nie tylko zaspokajać głód, ale także wspierać zdrowie ludzi i nie ingerować w stan środowiska" – mówi dr hab. inż., prof. SGGW Zbigniew Karaczun, ekspert think tanku Żywność dla Przyszłości.
Zaloguj się i przeczytaj bezpłatnie całą treść artykułu.
Nie masz jeszcze konta dostępowego?
Zarejestruj się bezpłatnie, a otrzymasz:
* dostęp do wszystkich doniesień oraz pełnych tekstów artykułów naukowych w naszej Czytelni,
* prawo do bezpłatnego otrzymywania newslettera "Aktualności TERAPIA" z przeglądem interesujących i przydatnych wiadomości ze świata medycyny oraz systemu ochrony zdrowia w Polsce i na świecie,
* możliwość komentowania bieżących wydarzeń oraz udziału w ciekawych quizach i konkursach.
Zapraszamy serdecznie, dołącz do naszej społeczności.
Dodaj komentarz