Nie znamy jeszcze odpowiedzi na pytania, jak organizm Europejczyków będzie reagował na substancje zawarte w owadach jadalnych. Owady mogą produkować lub gromadzić z otoczenia substancje antyodżywcze lub szkodliwe. Mogą także stanowić zagrożenie związane ze specyficzną mikroflorą obecną w owadach.
Zaloguj się i przeczytaj bezpłatnie całą treść artykułu.
Nie masz jeszcze konta dostępowego?
Zarejestruj się bezpłatnie, a otrzymasz:
* dostęp do wszystkich doniesień oraz pełnych tekstów artykułów naukowych w naszej Czytelni,
* prawo do bezpłatnego otrzymywania newslettera "Aktualności TERAPIA" z przeglądem interesujących i przydatnych wiadomości ze świata medycyny oraz systemu ochrony zdrowia w Polsce i na świecie,
* możliwość komentowania bieżących wydarzeń oraz udziału w ciekawych quizach i konkursach.
Zapraszamy serdecznie, dołącz do naszej społeczności.
Komentarze
A czy owady to nie sę przypadkiem zwierzęta? Czy to nie hipokryzja? Tych większych nie bo niehumanitarnie, a te mniejsze można, bo co? - śr., 03/01/2023 - 09:53
Dodaj komentarz