Posiłki w szpitalach będą przygotowywane w oparciu o jadłospis opracowany przez dietetyka na co najmniej 7 dni. Szpitale przeznaczą na wyżywienie pacjenta o 25 zł więcej, a jadłospis ma zawierać informacje m.in. o składzie produktów, kaloryczności i obecności alergenów - przewiduje projekt rozporządzenia MZ ws. programu pilotażowego "Dobry posiłek w szpitalu".
Zaloguj się i przeczytaj bezpłatnie całą treść artykułu.
Nie masz jeszcze konta dostępowego?
Zarejestruj się bezpłatnie, a otrzymasz:
* dostęp do wszystkich doniesień oraz pełnych tekstów artykułów naukowych w naszej Czytelni,
* prawo do bezpłatnego otrzymywania newslettera "Aktualności TERAPIA" z przeglądem interesujących i przydatnych wiadomości ze świata medycyny oraz systemu ochrony zdrowia w Polsce i na świecie,
* możliwość komentowania bieżących wydarzeń oraz udziału w ciekawych quizach i konkursach.
Zapraszamy serdecznie, dołącz do naszej społeczności.
Dodaj komentarz