"Niektóre składniki śliny kleszcza sprawiają, że możemy stać się wrażliwi m.in. na wołowinę, wieprzowinę, baraninę czy dziczyznę" – powiedział prof. Stanisław Ignatowicz, entomolog z SGGW. "Dobra wiadomość jest taka, że nie na każdego ta "antymięsna odkleszczowa szczepionka" działa tak samo" - dodał.
  
                    
                        Zaloguj się i przeczytaj bezpłatnie całą treść artykułu.
                        Nie masz jeszcze konta dostępowego?
                        Zarejestruj się bezpłatnie, a otrzymasz:
                        * dostęp do wszystkich doniesień oraz pełnych tekstów artykułów naukowych w naszej Czytelni,
                        * prawo do bezpłatnego otrzymywania newslettera "Aktualności TERAPIA" z przeglądem interesujących i przydatnych wiadomości ze świata medycyny oraz systemu ochrony zdrowia w Polsce i na świecie,
                        * możliwość komentowania bieżących wydarzeń oraz udziału w ciekawych quizach i konkursach.
                        Zapraszamy serdecznie, dołącz do naszej społeczności.
                    
Dodaj komentarz